TRUDY KFT

Táp, takarmány, koncentrátum

Kutya, macska, hobbi és haszonállat eledelek és felszerelések

Gazdabolti termékek, műtrágyák, növényvédőszerek

Duplafalú, aromatornyos, és kisüsti réz pálinkafőző berendezések

Otthoni sörfőzőzési felszerelések házi sörfőzéshez, sörsűrítmények 

Borászati eszközök, bortartályok, inox tartályok

És sok egyéb hasznos termék, egy helyen!

ITT IS MEGTALÁLHATSZ MINKET:

Cylex Silver Díj

Shophunter.eu a boltvadász

WYW kereső

MEGAPORT

Keresned sem kell!

Szakkatalógus.hu

KAPCSOLAT

Trudy Kft
Ajka - Padragkút
Szőlőhegyi utca
tel: vezetékes: +36 88 244 444, mobil: +36 20 433 0 334
fax: +36 88 244 306
info@trudykft.hu
Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek 7:30-16:00 Szombat: 8:00-11:00

LEGNÉPSZERŰBB

 Pálinkafőzés otthon?
                      
imgempty
  Egy üveg Alma Cider 75 Ft-ért?
                      
imgempty

AKCIÓS ÁRU

HASZNOS

arr3A kényelmes kertész krumplija, avagy burgonyavetés kapa nélkül!Lehet sokak számára megkönnyíti a kiskerti krumplitermesztést Krumpach Erzsébet nagyszerű... arr3Cefrézés - Avagy hogyan cefrézzünk.A pálinka készítés a gyümölcsök begyűjtésével kezdődik. Jó pálinka jó cefréből,... arr3Tyúk vagy tojás?Tyúk vagy tojás?   Sokan nem is gondolnák, hogy a család asztalára való élelmiszert... arr3Bejelentő űrlap - Nyomtatvány, sör, pezsgő és egyéb bor készítéséhezNyomtatványok, sör, pezsgő és egyéb bor készítésének bejelentéséhez.   A... arr3Házi sörfőzés 12 lépésben, sörsűrítménybőlHázi sörfőzés, otthon, olcsón, egyszerűen!   Nem kell más csak egy kezdő felszerelés...


Cefrézés - Avagy hogyan cefrézzünk.

A pálinka készítés a gyümölcsök begyűjtésével kezdődik.

Jó pálinka jó cefréből, jó cefre pedig jó gyümölcsből készíthető!

Néhány gondolat a cefrekészítésről:

Válasszunk egy tisztára mosott légmentesen záródó műanyag edényt, hordót. Ez azért fontos, hogy megakadályozzuk a cefre párolgását, másrészt megvédjük a cefrénket a külső organizmusoktól.

Ne feledjük, hogy élelmiszert készítünk, tehát tartsuk be a tisztasági szabályokat! Ne használjunk szennyezett és rothadt gyümölcsöt. A gyümölcsöt mossuk, meg, magházát, magját távolítsuk el és aprítsuk fel. Egyes gyümölcsöknél (alma, körte, birs) elengedhetetlen, hogy pektinbontót használjunk. Ez elősegíti a sejtfal bontását, mivel az élesztő a gyümölcs sejtfalán belüli cukrokhoz könnyebben hozzáfér, ezáltal növeli a kihozatalt, valamint az erjedés jobb lezajlása végett is javasolt. A cefrénk így hígfolyósabb lesz.

Az erjesztő tartályt max. 80 %-ig töltsük meg gyümölccsel és légmentesen zárjuk le. A másnap összeszedett gyümölcsöt már új edénybe gyűjtsük, hiszen amelyik edényben már megindult az erjedési folyamat az új gyümölccsel nem kezd el újra erjedni, tehát az utólag belekerült anyagból a cukor már nem alakul át alkohollá. Érdemes a hordót lezárni, hogy a cefre ne érintkezzen oxigénnel és ellátni kotyogóval, hogy a széndioxid szabadon távozhasson.

Az erjedéshez érdemes 20-25 C fokos hőmérsékletet biztosítani. Célszerű még fajélesztőt is használni, hogy az erjedés folyamata megfelelő irányba induljon el.

A cefrét ne kevergessük, mert akkor oxigént viszünk be. A helyes ha „csömöszöljük” vagyis a tetejére feljött gyümölcsdarabokat lenyomjuk időnként a lébe.

A cefre erjedési ideje kb. 10 nap.

A kész cefre kinézete:

Felül gyümölcsös „bunda” réteg, alul folyékony réteg, sűrű lekvár, vagy ivólé állagú.

Bármilyen kérdése van, kollégánk szívesen áll rendelkezésére: 30/444-5998

http://www.trudykft.hu/trudykft/eshop/6-1-Palinkafozok/51-2-Osszes-Palinkafozo-Berendezes

 

 

ZTAwND