TRUDY KFT
Táp, takarmány, koncentrátum
Kutya, macska, hobbi és haszonállat eledelek és felszerelések
Gazdabolti termékek, műtrágyák, növényvédőszerek
Duplafalú, aromatornyos, és kisüsti réz pálinkafőző berendezések
Otthoni sörfőzőzési felszerelések házi sörfőzéshez, sörsűrítmények
Borászati eszközök, bortartályok, inox tartályok
És sok egyéb hasznos termék, egy helyen!
ITT IS MEGTALÁLHATSZ MINKET:
KAPCSOLAT
LEGNÉPSZERŰBB
AKCIÓS ÁRU
HASZNOS
A pálinka készítés a gyümölcsök begyűjtésével kezdődik.
Jó pálinka jó cefréből, jó cefre pedig jó gyümölcsből készíthető!
Néhány gondolat a cefrekészítésről:
Válasszunk egy tisztára mosott légmentesen záródó műanyag edényt, hordót. Ez azért fontos, hogy megakadályozzuk a cefre párolgását, másrészt megvédjük a cefrénket a külső organizmusoktól.
Ne feledjük, hogy élelmiszert készítünk, tehát tartsuk be a tisztasági szabályokat! Ne használjunk szennyezett és rothadt gyümölcsöt. A gyümölcsöt mossuk, meg, magházát, magját távolítsuk el és aprítsuk fel. Egyes gyümölcsöknél (alma, körte, birs) elengedhetetlen, hogy pektinbontót használjunk. Ez elősegíti a sejtfal bontását, mivel az élesztő a gyümölcs sejtfalán belüli cukrokhoz könnyebben hozzáfér, ezáltal növeli a kihozatalt, valamint az erjedés jobb lezajlása végett is javasolt. A cefrénk így hígfolyósabb lesz.
Az erjesztő tartályt max. 80 %-ig töltsük meg gyümölccsel és légmentesen zárjuk le. A másnap összeszedett gyümölcsöt már új edénybe gyűjtsük, hiszen amelyik edényben már megindult az erjedési folyamat az új gyümölccsel nem kezd el újra erjedni, tehát az utólag belekerült anyagból a cukor már nem alakul át alkohollá. Érdemes a hordót lezárni, hogy a cefre ne érintkezzen oxigénnel és ellátni kotyogóval, hogy a széndioxid szabadon távozhasson.
Az erjedéshez érdemes 20-25 C fokos hőmérsékletet biztosítani. Célszerű még fajélesztőt is használni, hogy az erjedés folyamata megfelelő irányba induljon el.
A cefrét ne kevergessük, mert akkor oxigént viszünk be. A helyes ha „csömöszöljük” vagyis a tetejére feljött gyümölcsdarabokat lenyomjuk időnként a lébe.
A cefre erjedési ideje kb. 10 nap.
A kész cefre kinézete:
Felül gyümölcsös „bunda” réteg, alul folyékony réteg, sűrű lekvár, vagy ivólé állagú.
Bármilyen kérdése van, kollégánk szívesen áll rendelkezésére: 30/444-5998
http://www.trudykft.hu/trudykft/eshop/6-1-Palinkafozok/51-2-Osszes-Palinkafozo-Berendezes