TRUDY KFT

Táp, takarmány, koncentrátum

Kutya, macska, hobbi és haszonállat eledelek és felszerelések

Gazdabolti termékek, műtrágyák, növényvédőszerek

Duplafalú, aromatornyos, és kisüsti réz pálinkafőző berendezések

Otthoni sörfőzőzési felszerelések házi sörfőzéshez, sörsűrítmények 

Borászati eszközök, bortartályok, inox tartályok

És sok egyéb hasznos termék, egy helyen!

ITT IS MEGTALÁLHATSZ MINKET:

Cylex Silver Díj

Shophunter.eu a boltvadász

WYW kereső

MEGAPORT

Keresned sem kell!

Szakkatalógus.hu


Kezdőlap » Pálinkafőzők » Duplafalú Pálinkafőző Gépek » St.Panka egylépcsős, dúsítótornyos pálinkafőző berendezés 80L-es


St.Panka egylépcsős, dúsítótornyos pálinkafőző berendezés 80L-es

St.Panka egylépcsős, dúsítótornyos pálinkafőző berendezés 80L-es

 

Ára: Nettó: 440 000 Ft
Ára: Bruttó (27.0 %):
558 800 Ft

Termékleírás

St.Panka egylépcsős, dúsítótornyos pálinkafőző berendezés 80L-es

A Szent Panka házi pálinkafőző berendezésekre jellemző az egyszerű házi pálinkafőzést megvalósító korszerű felépítés, valamint a kategórián belül rendkívül kedvező ár.

  • oszloppal szerelt
  • közvetlen alátüzelés
  • billentős ürités
  • egylépcsős, szakaszos atmoszférikus desztilláció
  • vörösréz üst és kupola
  • 1.4301 saválló acél oszlop, deflegmátor és hűtő
  • acéllemez tűztér
  • oszlop szerkezet: buborék sapkás tányérokkal szerelt
  • ciklus idő: 3-4 óra (töltés, felmelegítés, lepárlás, ürítés)

 

MŰKÖDÉSI LEÍRÁS, Egylépcsős, házi gyümölcspárlat főző készülék üzemeltetéséhez.

A berendezés fő részei a vörösréz, 80 literes, szimplafalu üst,  melynek fűtését közvetlen alátüzeléssel, pl. gázégővel, fával stb.  lehet biztosítani.

Az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen (páradóm), mely  vörösrézből készült, és ezáltal biztosítja azt a  katalizációs hatást, amely szükséges a pálinka jellegű íz-anyagok képződéséhez. Ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint „alszesz-gőzök”, áthaladnak egy 5 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon. Az oszlopon belűl elhelyezett tányérok olyan szerkezeti

elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva ezt a folyadékréteget fűtse.

Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le.

Egy 5 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 4 – 5 alkalommal újra finomítanánk.

Ez jelentős munka- és hőenergia (gáz) megtakarítást eredményez,

és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 → 55 v.%) és tisztább végtermék párlatot biztosít.

Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafollyék a tányérokra (reflux), és ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát) állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon.

A refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható. A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti

csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.

A készüléken  elhelyezett hőmérők  a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek.

Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől a végéig:  80 C° → 98 C°

 

A desztilláció első párlatrésze az előpárlat, melyet el kell választani a főterméktől. Ez a berendezés típus az előpárlati komponenseket nagyon koncentráltan választja el, ezért igen kevés mennyiség is elegendő. Általában az összes alkoholtartalomra vetítve 3 % elegendő.

Példaképpen: Ha az üstbe töltünk 70 liter cefrét, melynek alkohol tartalma 6 %, akkor az elválasztandó előpárlat mennyisége:

 

0,148 liter, vagyis kb. másfél deciliter előpárlatot (rézelejét) jelent.

Bruttó ára: 558800 Ft

Kommentárok

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

imgVéletlen találkozásimgNémeth Lászlóimg29.04. 22:03
img comment
NWI0MzI4ND