Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kezdőlap » Pálinkafőzők » Duplafalú Pálinkafőző Gépek » Pálinkafőző Duplafalú 20l


        

Pálinkafőző Duplafalú 20l

Pálinkafőző Duplafalú 20l


0x

 

Cikkszám: Pálinkafőző Duplafalú 20l
Ár (nettó) : 217 315 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
275 990 Ft

Részletes leírás

Dupla Falú Pálinkafőző

20 literes duplafalú pálinkafőző berendezés

Dupla falú réz pálinkafőző berendezés eladó.

A dupla falú pálinkafőző gépek jelentik technológiai szempontból az ideális megoldást mind az alszesz lefőzésére, mind pedig a finomításra.

A főzőüst belső és külső fala között egy zárt rés van, amit vízzel, vagy trafó olajjal tölthetünk fel. Mivel az üst belső fala nem érintkezik közvetlenül a hőforrással, így teljesen kizárt, hogy akár a legproblémásabb cefre is leégjen. A dupla falú főzőkkel nagy lángon, akár fa tüzeléssel is, gyorsan elvégezhető a cefre levének elforralása, azaz az alszesz kifőzése.

A finomítás során a két fal közti folyadék a hőt egyenletesen elosztja az üst belső falán, így biztosítva a cefre egyenletes melegítését. Az egyenletes melegítés hatására a cefre azonos forráspontú összetevői az üst egész űrtartalmában közel egyidőben párolognak el, így nyerhető a lehető legtisztább párlat.

A szimpla falú főzőkben az alszesz gyorsabban melegszik az üst aljának közelében. Így könnyen előfordulhat – különösen nagy fűtésteljesítmény mellett és nagy űrméretű üstökben -, hogy az üst aljáról már az utópárlati frakcióhoz tartozó, magasabb forráspontú anyagok párolognak, míg felülről az etil-alkohol. Ezáltal az egyes összetevők jobban keverednek, kevésbé lesz tiszta a párlat. Ezt a problémát oldják meg a dupla falú pálinkafőzők.

A dupla falú pálinkafőzők biztonsági szeleppel vannak felszerelve, így normál légköri nyomáson üzemelnek, a főzőüst védelme érdekében. Emiatt, ha vízzel töltjük fel, a cefre sohasem éri el a 100 fokot, hiszen a víz már előbb elpárolog. Ha az utópárlatot is ki akarjuk nyerni egy későbbi ismételt lefőzéshez, célszerű a két fal közé trafóolajat tölteni.

A kupola az üstön kialakított vízvályúba fekszik, ami hosszú távon biztosítja a tökéletes szigetelést akkor is, ha a pálinkafőző esetleg megsérül, deformáloódik. Nem szükséges fix rögzítést kialakítani, így dugulás, üzemzavar esetén sem fordulhat elő olyan mértékű túlnyomás, ami a főző sérüléséhez, felrobbanásához vezetne.


Hagymakupola

A hagyma alakú kupolábankitáguló gőz hőmérséklete lecsökken, és a magasabb forráspontú összetevők egy része itt kicsapódik. A gömb alakú kupola felülete sokkal nagyobb, mint a kúp alakúaké, ezért nagyobb felületen hűl, és ettől a tisztító hatás még erősebb.

Hozzászólások

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

ZTBlZj