Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kezdőlap » Pálinkafőzők » Duplafalú Pálinkafőző Gépek » Pálinkafőző Duplafalú 30l


        

Pálinkafőző Duplafalú 30l

Pálinkafőző Duplafalú 30l

Új


0x

 

Cikkszám: Pálinkafőző Duplafalú 30l
Ár (nettó) : 255 039 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
323 900 Ft

Részletes leírás

Dupla Falú Pálinkafőző

30 literes duplafalú pálinkafőző berendezés

Dupla falú réz pálinkafőző berendezés eladó.

A dupla falú pálinkafőző gépek jelentik technológiai szempontból az ideális megoldást mind az alszesz lefőzésére, mind pedig a finomításra.

A főzőüst belső és külső fala között egy zárt rés van, amit vízzel, vagy trafó olajjal tölthetünk fel. Mivel az üst belső fala nem érintkezik közvetlenül a hőforrással, így teljesen kizárt, hogy akár a legproblémásabb cefre is leégjen. A dupla falú főzőkkel nagy lángon, akár fa tüzeléssel is, gyorsan elvégezhető a cefre levének elforralása, azaz az alszesz kifőzése.

A finomítás során a két fal közti folyadék a hőt egyenletesen elosztja az üst belső falán, így biztosítva a cefre egyenletes melegítését. Az egyenletes melegítés hatására a cefre azonos forráspontú összetevői az üst egész űrtartalmában közel egyidőben párolognak el, így nyerhető a lehető legtisztább párlat.

A szimpla falú főzőkben az alszesz gyorsabban melegszik az üst aljának közelében. Így könnyen előfordulhat – különösen nagy fűtésteljesítmény mellett és nagy űrméretű üstökben -, hogy az üst aljáról már az utópárlati frakcióhoz tartozó, magasabb forráspontú anyagok párolognak, míg felülről az etil-alkohol. Ezáltal az egyes összetevők jobban keverednek, kevésbé lesz tiszta a párlat. Ezt a problémát oldják meg a dupla falú pálinkafőzők.

A dupla falú pálinkafőzők biztonsági szeleppel vannak felszerelve, így normál légköri nyomáson üzemelnek, a főzőüst védelme érdekében. Emiatt, ha vízzel töltjük fel, a cefre sohasem éri el a 100 fokot, hiszen a víz már előbb elpárolog. Ha az utópárlatot is ki akarjuk nyerni egy későbbi ismételt lefőzéshez, célszerű a két fal közé trafóolajat tölteni.

A kupola az üstön kialakított vízvályúba fekszik, ami hosszú távon biztosítja a tökéletes szigetelést akkor is, ha a pálinkafőző esetleg megsérül, deformáloódik. Nem szükséges fix rögzítést kialakítani, így dugulás, üzemzavar esetén sem fordulhat elő olyan mértékű túlnyomás, ami a főző sérüléséhez, felrobbanásához vezetne.


Hagymakupola

A hagyma alakú kupolábankitáguló gőz hőmérséklete lecsökken, és a magasabb forráspontú összetevők egy része itt kicsapódik. A gömb alakú kupola felülete sokkal nagyobb, mint a kúp alakúaké, ezért nagyobb felületen hűl, és ettől a tisztító hatás még erősebb.

Hozzászólások

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Adatvédelmi és adatfeldolgozási szabályzat
Az Ön személyes adatai feldolgozásának jogalapja az Ön hozzájárulása, amelyet ezúton adott az adatkezelő számára, a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló Európai Parlamenti és Tanácsi (EU) 2016/679 rendelet 6.cikke /1/ bekezdésének a) pontja értelmében. A személyes adatok feldolgozásának célja számlák küldése a rendszer bérléséhez kapcsolódóan, üzleti kommunikáció, valamint az adminisztrátor részéről az Ön személyére irányuló egyéb marketing tevékenységek végzése.

 

Írja be a képen látható szöveget: *
captcha Új captcha

Figyelem! A weboldal tulajdonosa fenntartja a jogot a vulgáris, sértő vagy nem oda illő hozzászólások törlésére.

OWEyN2E5