Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kapcsolat

TRUDY Kft.
Szőlőhegyi utca 01325 hrsz
Ajka-Padragkút
Telefonszám: +36 20 444 17 17
info(a)trudykft.hu
Vezetékes telefon:
+36 88 244 444

Hírek

arr3A kényelmes kertész krumplija, avagy burgonyavetés kapa nélkül!Lehet sokak számára megkönnyíti a kiskerti krumplitermesztést Krumpach Erzsébet nagyszerű... arr3Cefrézés - Avagy hogyan cefrézzünk.A pálinka készítés a gyümölcsök begyűjtésével kezdődik. Jó pálinka jó cefréből, jó cefre pedig jó... arr3Tyúk vagy tojás?Tyúk vagy tojás?   Sokan nem is gondolnák, hogy a család asztalára való élelmiszert milyen... arr3Bejelentő űrlap - Nyomtatvány, sör, pezsgő és egyéb bor készítéséhezNyomtatványok, sör, pezsgő és egyéb bor készítésének bejelentéséhez.   A nyomtatványokat... arr3Házi sörfőzés 12 lépésben, sörsűrítménybőlHázi sörfőzés, otthon, olcsón, egyszerűen!   Nem kell más csak egy kezdő felszerelés és egy ízlés...


Cefrézés - Avagy hogyan cefrézzünk.

A pálinka készítés a gyümölcsök begyűjtésével kezdődik.

Jó pálinka jó cefréből, jó cefre pedig jó gyümölcsből készíthető!

Néhány gondolat a cefrekészítésről:

Válasszunk egy tisztára mosott légmentesen záródó műanyag edényt, hordót. Ez azért fontos, hogy megakadályozzuk a cefre párolgását, másrészt megvédjük a cefrénket a külső organizmusoktól.

Ne feledjük, hogy élelmiszert készítünk, tehát tartsuk be a tisztasági szabályokat! Ne használjunk szennyezett és rothadt gyümölcsöt. A gyümölcsöt mossuk, meg, magházát, magját távolítsuk el és aprítsuk fel. Egyes gyümölcsöknél (alma, körte, birs) elengedhetetlen, hogy pektinbontót használjunk. Ez elősegíti a sejtfal bontását, mivel az élesztő a gyümölcs sejtfalán belüli cukrokhoz könnyebben hozzáfér, ezáltal növeli a kihozatalt, valamint az erjedés jobb lezajlása végett is javasolt. A cefrénk így hígfolyósabb lesz.

Az erjesztő tartályt max. 80 %-ig töltsük meg gyümölccsel és légmentesen zárjuk le. A másnap összeszedett gyümölcsöt már új edénybe gyűjtsük, hiszen amelyik edényben már megindult az erjedési folyamat az új gyümölccsel nem kezd el újra erjedni, tehát az utólag belekerült anyagból a cukor már nem alakul át alkohollá. Érdemes a hordót lezárni, hogy a cefre ne érintkezzen oxigénnel és ellátni kotyogóval, hogy a széndioxid szabadon távozhasson.

Az erjedéshez érdemes 20-25 C fokos hőmérsékletet biztosítani. Célszerű még fajélesztőt is használni, hogy az erjedés folyamata megfelelő irányba induljon el.

A cefrét ne kevergessük, mert akkor oxigént viszünk be. A helyes ha „csömöszöljük” vagyis a tetejére feljött gyümölcsdarabokat lenyomjuk időnként a lébe.

A cefre erjedési ideje kb. 10 nap.

A kész cefre kinézete:

Felül gyümölcsös „bunda” réteg, alul folyékony réteg, sűrű lekvár, vagy ivólé állagú.

Bármilyen kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére!

http://www.trudykft.hu/trudykft/eshop/6-1-Palinkafozok/51-2-Osszes-Palinkafozo-Berendezes

 

Mzg5N