Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kapcsolat

TRUDY Kft.
Szőlőhegyi utca 01325 hrsz
Ajka-Padragkút
Telefonszám: +36 20 444 17 17
info(a)trudykft.hu
Vezetékes telefon:
+36 88 244 444

Hírek

arr3A kényelmes kertész krumplija, avagy burgonyavetés kapa nélkül!Lehet sokak számára megkönnyíti a kiskerti krumplitermesztést Krumpach Erzsébet nagyszerű... arr3Cefrézés - Avagy hogyan cefrézzünk.A pálinka készítés a gyümölcsök begyűjtésével kezdődik. Jó pálinka jó cefréből, jó cefre pedig jó... arr3Tyúk vagy tojás?Tyúk vagy tojás?   Sokan nem is gondolnák, hogy a család asztalára való élelmiszert milyen... arr3Bejelentő űrlap - Nyomtatvány, sör, pezsgő és egyéb bor készítéséhezNyomtatványok, sör, pezsgő és egyéb bor készítésének bejelentéséhez.   A nyomtatványokat... arr3Házi sörfőzés 12 lépésben, sörsűrítménybőlHázi sörfőzés, otthon, olcsón, egyszerűen!   Nem kell más csak egy kezdő felszerelés és egy ízlés...

Akciós termékek

Szokásos ár 699 000 Ft
Ár 639 500 Ft
Szokásos ár 449 500 Ft
Ár 409 500 Ft
Szokásos ár 739 500 Ft
Ár 689 500 Ft


Cefrézés - Avagy hogyan cefrézzünk.

A pálinka készítés a gyümölcsök begyűjtésével kezdődik.

Jó pálinka jó cefréből, jó cefre pedig jó gyümölcsből készíthető!

Néhány gondolat a cefrekészítésről:

Válasszunk egy tisztára mosott légmentesen záródó műanyag edényt, hordót. Ez azért fontos, hogy megakadályozzuk a cefre párolgását, másrészt megvédjük a cefrénket a külső organizmusoktól.

Ne feledjük, hogy élelmiszert készítünk, tehát tartsuk be a tisztasági szabályokat! Ne használjunk szennyezett és rothadt gyümölcsöt. A gyümölcsöt mossuk, meg, magházát, magját távolítsuk el és aprítsuk fel. Egyes gyümölcsöknél (alma, körte, birs) elengedhetetlen, hogy pektinbontót használjunk. Ez elősegíti a sejtfal bontását, mivel az élesztő a gyümölcs sejtfalán belüli cukrokhoz könnyebben hozzáfér, ezáltal növeli a kihozatalt, valamint az erjedés jobb lezajlása végett is javasolt. A cefrénk így hígfolyósabb lesz.

Az erjesztő tartályt max. 80 %-ig töltsük meg gyümölccsel és légmentesen zárjuk le. A másnap összeszedett gyümölcsöt már új edénybe gyűjtsük, hiszen amelyik edényben már megindult az erjedési folyamat az új gyümölccsel nem kezd el újra erjedni, tehát az utólag belekerült anyagból a cukor már nem alakul át alkohollá. Érdemes a hordót lezárni, hogy a cefre ne érintkezzen oxigénnel és ellátni kotyogóval, hogy a széndioxid szabadon távozhasson.

Az erjedéshez érdemes 20-25 C fokos hőmérsékletet biztosítani. Célszerű még fajélesztőt is használni, hogy az erjedés folyamata megfelelő irányba induljon el.

A cefrét ne kevergessük, mert akkor oxigént viszünk be. A helyes ha „csömöszöljük” vagyis a tetejére feljött gyümölcsdarabokat lenyomjuk időnként a lébe.

A cefre erjedési ideje kb. 10 nap.

A kész cefre kinézete:

Felül gyümölcsös „bunda” réteg, alul folyékony réteg, sűrű lekvár, vagy ivólé állagú.

Bármilyen kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére!

http://www.trudykft.hu/trudykft/eshop/6-1-Palinkafozok/51-2-Osszes-Palinkafozo-Berendezes

 

ZDUwY2I